RINDU 1st pregnacy😭

Misscarigge 12weeks.. Dulu setiap hari buka TAP tgk perkembangan bby dlm kndungan.. maklumlah.. 1st time prgnant.. mmg excited..tapi ternyata itu semua hanya sebentar sahaja.. masa kndungan nk masuk 12weeks sy disahkan silent misscarrge..bby dlm kndungan dah stop berkembang dan dah tkde heartbeart... refer hspital besar untuk DnC sbb sy heavy bleeding masa tu...taktahu nk gmbarkan mcm mana perasaan tu.. sekarang dalam 'mod penyembuhan' di TAP.. tak sabar rasanya untuk ada bby semula..mgkin dengan ada rezeki seterusnya yang boleh kurangkan perasaan sedih ni.. 😭#firstbaby #1stimemom

RINDU 1st pregnacy😭
27 Balas

be strong puan. sy 2x miscarriage. alhamdulillah ada sorang anak laki. 10 thn ttc Allah hadir kan sorang. skrg umo sy dah 40 thn. dah x fikir nak tmbah anak. semoga ada rezeki puan nti. insyaallah

pengalaman yg sama. 12w miscarriage. baby tk bkembang. anak first pula tu. 5/7 gugur. skrg alhamdulillah 6w pregnant. doakan smoga anak sihat. dn utk awk jugk smoga ada rezeki insyaallah

Innalillahiwainnalillahirajiun..sabar ye puan.. saya pon pnah..tp sekrg dah slmt mlhirkn ank perempuan..semua ade hikmah..saya doakn puan cept dikurniakan zuriat..

sama macam saya anak first keguguran , last nampak kantung sahaja , tp tak mnjadi. lpas 6-7 bulan mcm tu lekat balik. inshallah ada rezeki puan nanti. amin..

Inna lillahi wa inna lillahi rojiun. mudahan Allah gantikan kehilangan dgn yg lebih baik 🤲💕💐

Salam takziah. Sama la mcm sy puan.. 12w misscarrige bln 8 hari tu.. firstbaby jgk tu.. mmg sedihh

sabar yer sis... ank syurga tu... inshaallah akn dtg ade rezeki ank ke dua pula..sy doakn sis...

Salam, maaf boleh saya tau tanda2 silent misscarriage ? Atau puan dpt tahu selepas scan di klinik ?

3y ago

wasalam... sy dapat tahu selepas scan di klinik.. bby stop berkembang.. last sy scan masa 8weeks.. 12weeks repeat scan di kk.. bby dah tk mmbesar n heartbeat pun tkde dah.. sy mmg tkde bleeding wktu tu..sbb tu tak jangka pun yg bby dah tkde.. n after scan kat kk bru keesokkan hrinya sy trus heavy bleeding n prut rasa mcm sgugut yg terlalu sakit..bby tak kluar sndri wktu tu.. cuma fresh blood yg banyak.. ktul2 semua tkde.. tu yg refer ke hspital untuk dnc

semoga awak dikurniakan baby yang baru.banyakkan berdoa.ins shaa Allah ada rezekinya lagi

3y ago

aminn inshaallah.. terima kasih puan :)

salam takziah awak ..semoga terus kuat semangat ..