Baby sembelit

#mintapendapat nak tanya ada tak sesiapa pernah baby sembelit. Dye nk buang air besar je dye akan menangis . Mcm sakit sgt . Dh bg mkn pisang semua mcm xokay jgx . Ada cara lain ke ek? Atau ada ubat ke? Anak 1thn 1bulan sekarang

1 Balas

Menu anak macam mana awak? Kena bagi complete meal (carbo+fibre+protein). Water intake kena mencukupi. Anak saya baru jadi 3 hari lepas. Reason sebab anak saya tak dapat complete meal. Saya tak bekalkan buah untuk anak. Hari ni baru okay. Umur 1year++ Mungkin anak awak tak sesuai pisang. Ada anak yang pisang boleh buat dia sembelit. Awak bagi anak betik, pear, buah naga. Setiap meal time anak perlu ada buah. Soal ubat saya tak pasti. Apa2 kena rujuk doktor dulu. Kalau awak risau bawa anak pergi klinik ya.