Keguguran..

Hi mintak pendapat ye..kandungan saya meninggal dalam perut dalam 9weeks..doktor bagi tempoh 2 minggu suruh jatuh dengan sendiri..tapi dah lebih 2 minggu baby xjatuh lagi..macam mana nak bagi baby cepat keluar ye??

8 Balas

sy pun 2weeks tak jatuh lepas doc sahkan baby tak ada heartbeat masa baby 7 minggu. minggu ke 3 sy jmp balik doc & doc masukkn ubat dr bwh. balik tu terus start bleeding tp hari ke 10 baru sac tu jatuh. Ya Allah smp muntah2 sy tahan sakit. alhamdulillah lepas 2 weeks dah clean & doc kata xperlu cuci sebab semua dah clear. 5thn kemudian baru pregnant balik. 😅

3y ago

tak ada. siap pergi bercuti sbb sedih dan lompat2 amik gambar. balik bercuti still nothing.

Cuba tungku kt area perut, pinggang & tempat yg lenguh². Hjg bln 2 baru ni sy missed miscarriage. Lepas doktor confirmkan & suruh darah turun sendiri dlm masa 2 minggu. 3 hari lps tungku darah turun semua, kantung pun keluar elok je tak pecah. Doc ckp tak perlu d&c

cuba sapu myk pnas.. sy camtu jugak gugur sebelum ni, bila doc dh sahkan yg baby xde heartbeat.. lpas dlm smggu tu sy dh mula sakit perut senggugut, sy sapu je myk pnas hri2.. lpas 3hri terus turun drh byk skali baby, lega sgt bila baby dh kuar.. dh xde sakit

Usually ia pndi trn sdr sbkn pdrhn lps keguguran tu. N Dr. akan sarankan tuk jumpa blk lps 1 or 2 weeks cam tu.. Klu masi ada lekat, Dr. akn tlg cuci kan..

klu ada bidan prgi kat bidan.. Insyaa Allah dia blh buat.saya bidan buat air penawr alhamdulillah trun sdiri xprlu cuci apa2

refer hospital terus sis, saya mse dnc 8w, doc bius 1 bdn..

jumpa doc sis biasa doc sarankan untuk cuci...

3y ago

klu doc lelaki memg akn sarankn cuci tp saya doc perempuan dia xbgi cuci sruh ikhtiar cara lain.sbb cuci tu utk yg tumpah darh yg byk shja..doc ni bgitau rsiko bila cuci pksa ni mgkin rahim blh luka

sy makan ubat urat..terus keluar