Saya bekerja di makmal Dan pekerjaan saya memerlukan saya untuk berinteraksi dengan bahan kimia.

Minta tolong ya sahabat2 semua masalah yang saya hadapai. Saya sedang mengandung 7 minggu. Saya rasa risau teramat sangat. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Rsanya agak bahaya utk kandungan klau bahan2 kimia ni.. cuba bincang dgn majikan tntg ni kot boleh tukar tmpt dlu ke spnjg khmilan ni.. takpon mntk surat dri doc dlu tnjuk kt majikan tu mna thu dia xfhm 😅 sbb firstime mom kan kita xtahu lg rahim kita kuat ke tak nk bekeja dgn bhan2 kimia ni tp seeloknya elakkan laa.. 🤗

puan dh try bgtahu dan bincang dengan majikan tentang ini?? dan tanya majikan boleh ke letakkn puan di bahagian office sehingga selamat melahirkan? atau apa shj perkerjaan sementara waktu yg blh puan spnjng kehamilan yg tidak melibatkan bahan kimia...mg dpmudahkan segalanya..aamiin