Pregnancy with cyst

Minta tips ibu² yg pernah Ada cyst masa pregnant, ad Cara ke nak kecutkan dia? Sbb masa buat buku pink nurse Ada crita sorang Dr pregnant 8month and cyst dia membesar smpai 17cm. Then kne operated buang cyst tu... Sy baru 6w.. cyst dlm 3cm. Mohon doakan Kandugan saya membesar sihat dan lahir jadi anak soleh #advicepls #pleasehelp #bantusharing

21 Balas

masa buka buku pink kandungan 5 minggu, doktor bgtau ada cyst 2cm, fibriod dan gdm. alhamdulillah kandungan 24 minggu cyst dan fibroid dah hilang. tiba2 muncul pulak anemia, kurang zat besi. sekarang kandungan 33 minggu, alhamdulillah semuanya dah normal.

2y ago

Masa saya pregnant 20wk baru ada Dr yg jumpa cyst saya size 9x10cm. Saya xde symptom apa2 pun. Saya xnak fikir risiko pecah/twist, saya decide utk immediately buang melalui laparotomy cystectomy. Bagi saya efek dia lagi sakit drpd czer. Tp saya xmenyesal sbb cyst tu pecah masa operate. Kalau size