Pregnancy with cyst

Minta tips ibu² yg pernah Ada cyst masa pregnant, ad Cara ke nak kecutkan dia? Sbb masa buat buku pink nurse Ada crita sorang Dr pregnant 8month and cyst dia membesar smpai 17cm. Then kne operated buang cyst tu... Sy baru 6w.. cyst dlm 3cm. Mohon doakan Kandugan saya membesar sihat dan lahir jadi anak soleh #advicepls #pleasehelp #bantusharing

21 Balas

saya haritu scan 7w cyst 9cm. Kena pantau dgn hospital o&g. Kalau cyst pecah/ twist, kena operate segera lah buang tube dan baby mgkin gugur. Tp sbb cyst 9cm blm pecah dan blm twist lagi, tggu 16w nnti baru operate. Baby by chance blh gugur tp risiko kurang. Apa2 pun doakan sy ye urusan dipermudahkan. Semoga cyst kita berdua mengecut sendiri tanpa perlu pembedahan