Aktiviti anak 1 tahun

Minta share aktiviti seharian di rumah bersama anak 1 tahun .. Kdg lost kejap nak buat apa dgn anak 1 thn.. Kdg bdn dah letih.. Otak da penat byk terbaring tgk tv dgn anak. Dlm masa yg sama nk buat aktiviti dgn anak utk anak happy.. Boleh genk2 mummy hebat share apa yg mummy buat dengan anak 1 thn yg tgh aktif.. TQ

2 Balas

Hye Saya fully housewife Anak2 dah besar 7 n 5 tahun Seingat saya laa Masa umur gini takda la sentiasa main dengan anak Masa ni kita dah boleh nampak, kadang anak nak main sendiri nak explore sendiri.. kadang nak kita layan dia main… Macam saya sendiri, memang sediakan banyak toys n buku2 yang sesuai dengan tahap umur anak… N saya sentiasa biarkan anak pilih sendiri mana dia nak… Penat memang penat nak layan tapi hasilnya kita akan nampk bila anak2 dah besar … ni pengalaman saya sendiri laa… Anak nak sepah ka apa biar jaa tapi end of the day kita ajar jugak kemas balik… apa2 semua take time untuk anak boleh buat… anak saya umur 5 ni pon still suka sepah mainan tapi pada saya okay ja jika tu cara untuk anak lepas stress dia tak tantrum… tapi bila ajak kemas anak boleh buat sama2…

3mo ago

TQ sis.. anak mmg suka main toys dan bca buku.. bila dia nk kita baca.. dia akan ambil sndiri buku dan bg kt kita.. bila dia main sorang2 rasa kesian plk. kdg rasa nk join anak main atau biar je dia main sorang2.. nk cuba libatkan anak dlm aktiviti hrian kt rumah mcm lipat baju atau vacuum atau mop lantai tp tula.. jd lambat nk siap keje nya.. haha.. TQ ye sis share.. 🥰