Susu ibu mengandung

Hello. Minta pendapat susu yang sesuai untuk ibu mengandung 4 minggu

8 Balas

Hi mommy. Ikut tahap kesesuaian mommy. Nak try boleh try sampel dulu atau kuantiti sedikit sebab depends on tahap alahan juga. Kalau saya serasi dengan Similac Mom dengan Enfamama.

Semua sesuai kecuali : jika ada alahan laktosa, pilih susu yg free lactose/ susu kambing. jika ada GDM/ diabetes, pilih susu less sugar & carbohidrat /no sugar

3y ago

ok lah tu

sy smua susu utk preg xdpt mnum.. x sesuai dgn tekak.. sy mnum HL je, alhamdulillah ok sembelit & buasir pun xde..

try ambil sample dulu,tgk yg mana sesuai dgn tekak..lain org lain ... sekarang byk jenama dipasaran boleh try

Saya minum susu kambing fresh shj dgn susu kambing hi goat

Semua pun boleh asalkan yg bukan berperisa sbb tinggi gula

Similac mum. Anmum materna

saya minum frisomom gold

3y ago

kalau minum acid folid pagi malam sebelom tidur minum frisomom gold boleh kan?