Preggy mom puasa

Minta pendapat mommies semua. Jangan kecam kita berkongsi pengalaman ☺️ Pregnant dh 6 bulan tapi berat masih statik. Next check up KK nurse dh pesan berat kena naik 1.6kg. Kita ni puas la mkn mcm2 end up berat gitu jugak. First day puasa smlm boleh tahan lapar haus cuma baby kurang aktif. Tgl lg sejam dua nk berbuka baru rasa pening kepala tp tetap gagahkn jgk smpi berbuka. Dalam dilemma dlm berpuasa tapi berat nak kena naikkan 😂 2nd day tak puasa sbb tgh hari dah menggigil. Kalau boleh nak puasaa#worriedmomhere

7 Balas

masa awal puasa kndugn sy 7 bulan lebih alhamdulillah okey berpuasa bila nk dkt msok 8 month sy on off puasa sb baby masih dk mmbesar perlu tingktkn nutrisi even kita dh ambik sahur tak tahan masok tghari kena berbuka. Benda ni xleh paksa boleh ganti janji baby sihat. Nak dkt hbis posa ni mmg sy try xkuat dah nk tahan perut and baby kurg aktif. lpas kita makan aktif.