Sangkut GDM

Minggu lepas minum air gula sebab berat naik mendadak. Minggu ni review check up utk berat. Pun berat naik lagi. Nurse bgtau result mgtt yg minggu lepas, sangkut 8.1. Terus kena check up setiap 2 minggu. Ada tak cara untuk kurangkan kencing manis tu selain dari pemakanan sihat je? Apa lagi ibu2 buat ye untuk kurangkan bacaan kencing manis tu..

9 Balas

Makan beras pusa jasmine ( yg utk pesakit kencing Manis).. ambik kuantiti yg sedikit