Supplement Ganilia

Minggu ke berapa boleh ambik supplement ni ye

Supplement Ganilia
8 Balas

Seeloknya ikut kepada keperluan badan dan prescription doktor. Macam saya kena makan zincofer dan ganilia pada 16 minggu sbb hb saya masih rendah. Before tu zincofer saja tapi nampaknya iron still tak cukup sbb tu kena double dose. Papepun refer doktor kalau nak makan pape supplement

slalunya pada awal kehamilan dr x rekomen amik ganilia ni. saya amik selepas trimester ke-2. sebab pengambilan EPA dlm fish oil utk wanita mengandung x boleh tinggi sgt. lagipun kalau kita amalkan pemakanan seimbang, dr x sarankan amik supplement tambahan tanpa saranan

saya 6 weeks doktor dh bgi consume yg ni. so far smpai skrg consume ni je. hb pun elok, mual pun kurang dh. skrg dh 16 weeks dh 3 botol consume yg ni😆

2y ago

Brape biji sehari ken amik ye? Sy skrg tgh pregnant 6week. Bru biji kene amik ye sehari?

masuk 3 Bulan I baru ambil prenatal vitamins. but Ganilia makes me severe constipation , after that I change to Obimin Pluz.

boleh ke cmpur ganilia dan ubat tahan muntah dr klinik?sbb sy alahan kuat,slalu muntah..hrap blh dpt pencerahan...tq

Sye pun ambil masa 16week+ ganilia.. skg da 23week+ baby semakin aktif😅 Alhamdulillah..

Sy start mkn 11weeks mcm tu. Misi ckp boleh je mkn. Okay je stakat ni

sayaa start makan dalam 9weeks camtu