Morning sikcness

Minggu ke berapa baru hilang morning sickness.. Dh tak tertahan rasanya... Macam takda penghujung, sekarang sy baru 11 mggu 3 hari.

40 Balas

InsyAllah nak masuk trimester 2 morning sickness semakin berkurang.. tapi bergantung kepada ibu tu sendiri.. ada yang masih ada siketsiket mual..

lama lg nak hilang sis.ikut badan.kalau saya time mengandung anak lelaki morning sickness sampai 7 bulan.anak perempuan pula sampai bersalin..

sye sis smpai 8 bulan lebih tak hilang lgi morning sickness nye ... nie tak sabar na tunggu baby keluar mybe baru hilang morning sickness nye ...

Saya morning sickness 9bulan anak pertama. Now anak kdua pun sama je. Makan midnight pun muntah. Tabah lah sis redah je 🤣

Saya pn harini 11 mggu 6 hri. Dgn demam virus batuk selsema. Berat turun 4kg. Takde selera makan, muntah lagi.

ikot atas orang sis..saya morning sickness 7 minggu ja lps tu mkn salindah hemorphaty , alhamdulillah semua ok

sy dh 6 bulan belum hilang lagi sis, tp berkurang lah, atas diri masing2 ad yg xda alahan, ada yg alahan 3 bulan..

2y ago

samalah. saya dah 6 bulan. masih alah dgn masakan. cuma dah kurang muntah, loya masih ada.

mcm sy ank prtma 6 nk msok 7 bln bru ilang n boleh mkn.... nie ank no 2 da 5 bln bru kurang cikit alahan...

sye dri 7minggu sampaj 8 minggu je morning sickness pastu dah skrng still ade tp x teruk mse seminggu tu

sye 6bln bru hbs alahan..haha..brgitu lme menhan alahan..skng 7bln dah xad alahan..bls dendm mkn pe je