Alahan mengandung

Minggu depan dah masuk trimester 2 tp hari ni dapat alahan baru kepala rasa berat jee seharian 😭 Normal ke tu ibu² ? Alahan mabuk loya masih belum hilang tp Alhamdulillah berkurang #firstmom #firstbaby

6 Balas

sy pun mcmni. nk dekat masuk 2nd trimester ni loya ada tp x teruk mcm dulu da. tp mengantuk , berat kepala tu kerap. rasa nk tido spanjang masa. ok ke tu tido je? 😅

1y ago

kalau saya tidur jee sis . nanti baby dah keluar takde dah nikmat kepuasan tidur tu huhu

Ya kepala rasa berat sgt , malas mgantok n pening pun kepala pun ada kadang2 ,mabuk pun dh kurang . Sis banyakkan minum air rehat ,tidur awal .

esok saya masuk trimester 2 minum air kosong stil muntah lagi padahal orang kata banyakkan minum air kosong tapi saya minum terus muntah hm

1y ago

saya pulak tak berapa boleh telan nasi putih . mkn sekadar 5 suap dah tak boleh go . nasi goreng nasi minyak lain² okay pulak .

depends .kkdg ada alami spnjg pregnant..tak tntu..dan nasib2 sbnrnya. kuatkn smgt k..mg dpmudahkan segalanya amiin

Next week pun sy start trimester 2. Skrg pun kepala rasa berat, kadang2 rasa mual pun masih ada.

1y ago

saya seharian duduk rumah atas kepala ada tuala basah sis . lagi cuaca terik lg berat rasa kepala . nak mkn panadol selalu mak saya kata tak elok

sama dgn saya sis, dah nak masuk tri-2 tp makin pening kepala, muntah2 je dah kurang

1y ago

ya sis saya sampai basah kan kain kecik letak jee atas kepala rambut tu , bila kering basahkan lagi . kurang sikit .