Salam mami2.. nak tanya, macam mana nak elak sesak nafas kdaan mgandung? Skrg dan 24minggu..

Minggu 24#ingintahu

2 Balas

Mmg akan rasa sesak nafas sis, sbbnya time minggu ni baby tgh kat atas so organ dalaman kita jadi terhimpit apa smua, masuk je 7 nak ke 8 bulan tu dah boleh rasa lega dah sbbnya baby dah start pusing ke bawah dan dia nampak menurun perut kita akan jadi penuh kat bahgian bawah, so banyakkan bersabar ye sis. Saya dlu pon mcm tu sesak nafas berjalan nk bckp dgn org pon semput. Masuk je 7/8 bulan tu dah lega dah🥰 sbb perut bhgian atas tu dah nmpk kosong😁

Sy cuma sesak nafas masa bcakap or baring je. Slain dr tu xde la sesak sgt.. sabar ya, baby tgh mmbesar kot tu so organ dalaman kna make room utk baby. Tggu baby kluar la kot baru dh x sesak 😅