mil

mil korang baik x?

191 Balas

Alhamdulillah baik sngt2...stiap hri call tnye khbr n kndungn sya..bile blik kg jer msti hulurkn duit..bile sya xnk trima dia kta beli lh brg2 utk cucu dia yg bkl d lahirkn nie...xsabarr nk tnggu cucu kesayangan dia nie sbb husbnd kite ank bgsu...cucu2 len smua dh bsar2 n msing2 dh brkje n brsklh...kndungn sya skrg nie lh cucu dia pling bngsu mcm hsbnd sya ank bngsu..lmbt kawen..

Mil Saya baik dengan Saya tapi kkdg ada dengar juga cerita2 pasal mnantu nya yg lain yg duduk serumah dgan dorg .dlam hati alhamdulillah xduduk serumah. Fikiran Saya boleh jadi Saya sebagai menantu mesti ada je yg dibualkn tanpa pgetahuan Saya. Tapi Saya still masih jaga hubungan baik dgan mil n fil saya.😁

Masa nak kawin mil memang tak bagi kawin. Tapi lepas kawin ni mil baik je. Setakat ni dia layan macam anak dia sendiri. Lagi pun kitaorang duduk jauh. Balik setahun 2 3 kali je. Dah cakap husband tak nak dduk dekat dgn mertua. Takot dia nampak buruk sy. Sebab sy tau sy banyak kekurangan lagi.

Alhamdulillah.. Dpt mertua yg baik stu nikmat,, wlpn dulu mil terus terang x ska sy kawin dgn ank dia sbb sy bkn mlayu, tp sbb agama mil terima sy seadanya.. Alhamdulillah, sy di beri didikan agama yg cukup sblm sy bkawin dgn ank dorg.. Adik² ipar smua ok, syg sy mcm kakak sndiri..

Alhamdulillah MIL saya sangat baik. Sekarang saya duduk serumah. Dari sebelum kawin sampai kawin sampai lah ada cucu dia layan saya sama macam anak sendiri. Sampaikan anak saya dia layan macam anak dia 😅 Sebab MIL tak ada anak perempuan. Anak dia semua jantan jantan belaka.

mil sy boleh la di kata baik kt dpan sy😅, sbb kat belakang sy tak tahu la camne... klau dpn sy dia bolh burukkn menantu lain. msti blakng sy dia burukkn sy juga....sbb kita bukn anak dia, ada je bnda y tak kena...

5y ago

Hahaha..slh ank sndri xdr plak nk tgur..npk x pepatah mlyu tu ada btl nya..smut seberang laut npk..gjah dpn mata x npk..eh..😆

Alhamdulillah baik sangat³, bersyukur dapat mak mertua yang baik, dah anggap macam mak sendiri, mak mertua pun layan saya dari mula kawen sampai la skrg macam anak dia sendiri, selalu g beli barang sama², kalau saya tak sihat dia memang jaga saya dengan sepenuh hati..

Seronok baca replies yg penuh dengan "Alhamdulillah" dapat mil baik. Tapi bukan rezeki saya, dapat mil macam dalam drama tv3 😂 kadang2 rasa give up duk fikir, "aku kena hadap mil camni sampai mati ke?" Hahaha doakan semoga saya diberi kekuatan 🤗

5y ago

Samelah..salu tetanye2 sampai bile nk idop dgn mak n bapak mertua mcm ni..allah je y th sakit nye 2 mcm mn..x duduk same pun tp duduk sebelah rmh je tp rase mcm duduk serumah dr mule kawin sampai skrg,sy sikit pn x kacau keluarga die tp ade je bende nk buruk2 kn sy mcm2 kuarga somi hina sy..da byk kali ajak pindah tp somi tetap gak nk duduk dekat dgn famly die..punca dr mulut mak mertua y jahat sgt2 suke reka2 cite biau sume benci kt sy..allah maha adil bile sakit pandai pulak cr menantu y hina ni cri ank2 sy ajak teman..klu x,ank2 sy tinggalkn kt rmh nenek dorg blh jadi perang 1 rmh begaduh2 sbb tinggalkn ank2 sy kejap sementara ade hal nk d uruskn menangis2 ank sy kene marah..ramai kate bgs la duduk dekat dgn mak mertua tp hakikat nye indah kabar dr rupe..setiap perbuatan ade balasan nye nanti

Sy xtau la nak kata ibu mertua sy ok ke x xtau la.. huhu.. tpi yg pastinya time hari pkhawinan sy dgn ank dia tu sempat lgi sy kna mrh dgn dia depan sepupu.. smpai kluar air mata sy 😅😂 org time kawin tu nk ada kenangan yg baik je la kan.. ni sy x 😅 huhu

Mil sya nie kureng sikit ikut angin..ada msa baik ada msa nyakitkn hati mnantu2...sbb tinggal sbumbung dh biasa dgn prngai mil..tak nk lyan sngat laa lebih2 lgi tgh pregnt nie nnti tkut stress.. Tpi bgi yg ada mil bgus tu sykur la.. Nsib bdan