Sakit Perut

Mf ye nk tnye la.. Sy bru 8 week,1st pregnancy.. Mmg wktu² 1 trimester ni kite akn rse sakit n xselesa kt area dr bwh pusat n ari² ke, rse cam sakit senggugut tp spnjg tempoh pregnant ni xprnh plak ade kuar drh or ape².. Klu sy buat kje lebih n byk brjln lg kerap rse mengeras n xselesa kt area perut.. Risau gak dh la dok jauh dr fmly n suami, nk tnye mak krg tkut wat die tambah rsau lak.. ??

2 Balas

Normal sis. Awal preggy ni digalakkan banyak rehat. Bakul baju pon jangan angkat. Sis tolak je ok. Kalau rasa sakit tu sis bawak2 la baring rehat. 😇

Pengalaman yg sama...memang sakit nak sebulan lebih....dah ok...mengidam plak datang hmmmmm....dah 16-20minggu baru stabil heehe