gdm on diet

mf.. sy dh pregnant 12week.. masalah sy.. gdm on diet, sy sgt risau.. ini adalah anak yg ke 3 selepas 10 thn.. terlalu awal gdm.. masalah sy..sy asyik rsa lapar yg amat sgt.. baru2 ni minum air gula naik 9.4 ? doc cuma suruh sy jga pemakanan.. amatlah susah sy untuk menjaga.. adakah ubat yg blh membantu? blh kan sy ambil ubat tersebut tanpa pengetahuan doc? sy buntu sgt..

2 Balas

Try cut sugar. Bykan minum air kosong. Makan pulak try ambil setiap 2 jam tapi light food je. Nasi jgn mkn byk. Lebihkan protein. Beras kalau boleh try tukar ke beras basmathi ke. Biskut pon ambil biskut kosong je. Buah jgn makan buah yang manis macam mangga yg manis tu ke. But jgn ambil ape ape ubat. And try to stop eating after 10pm. Jgn stress jugak

Klu GDM, mmg kne jaga pemakanan.. Jgn ambil ubat smbarangan tanpa pngtahuan dokter.. Tkut effect dkat baby