Berat badan ibu hamil bertambah disebabkan oleh...

Mesti ramai yang terfikir macam mana boleh perempuan 🤰 naik berat kadang mendadak😱 Kadang tu penatlah ibu hamil makan sikit je, kadang makan 🥗 je kot bolehlah berat tak naik banyak kan😅 Tapi...tetap jugak naik kan👉👈 Nah, min nak share info ni dengan semua sebagai panduan. Tapi ni bukanlah 100% tepat ya, ini cuma anggaran. Cuma nak kata, setiap perubahan berlaku tu mesti ada sebabnya🤞 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan masa hadapan.

Berat badan ibu hamil bertambah disebabkan oleh...
14 Balas

masaa bukak buku time tuh 6weeks baru 37kg.. now 31weeks dah 51kg dhh 🤭 berat mmng susah nk naik sbelum nie.. sjk pregnant nie senang jaa dia naik.. harap lpas bersalin mantain balik dlm 40kg keatas..

masa buka buku 71kg masa tu dh 10weeks..sekarang dh 18weeks turun jd 67kg sb alahan trimester kedua😂

dari 58kg skrng berat badan saya naik 68kg😂kandungan 9 minggu sudh

Mse booking 72kg..ni dh 22mgu 71kg plak..mla2 berat turun pastu maintain 😅

Buka buku berat 50kg . 2nd checkup turun 48kg sbb alahan 1st tri .

Good info 😊👍🏻👍🏻👍🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Nice.. Alhamdulillah ada ilmu baru #TAPSupermoms #TAPactiveusers

b4 pregnant 56kg,,,tp skrg 64kg🤭kandungan 6 bln lbh dh

Buka bku 11w 63kg...skrg dh 24w 63.5kg...

Kalau berat badan naik KG 80 macm mana ye