12 minggu 4 hari

Mengidam mee segera..ada x ibu2 yang makan mee segera..meggie. boleh makan x? Kalau ikutkan selera nk makan meggie je..nasi kurang..

6 Balas

Saya first pregnancy awal2 preg sampai tri2 makan maggi je. Ni 2nd preg pun sama.. selera maggi je. Alhamdulillah first pregnancy anak okay je. 2nd ni taktau harap baik2 je. Janji jgn tinggalkan vitamin .

7mo ago

in shaa Allah jgn skip vitamin ya. Eloknya makan sikit2. Saya ada baca lepas rebus maggi tu buang air dia ganti air lain baru letak perencah. Perencah pun tak bagi banyak.. saya buat cmtu la, cuma perencah takleh nk letak kurang, tak sedap 🤣

boleh je...sy pernah tanya dokter dia kata kalau teringin makan laaa....ada juga yg jns mknan lain xbole makan makan mggi elok je .dokter kata makan la dah tu je dpt trma bt msa skrg

Sy baru lps makan kerabu meggi sis 😂 same juga baru 12w3hari mcm tu kire baru 2hari lps 🤣 sekali boleh la kot sbb sy pun baru sekali mkan megi tu sepanjang sy pregnant

7mo ago

ank sedara setiap hri masak maggie..Allahu setiap kli bau mesti terbuka selera..sy akn mkn dua sudu mcm tu..sbb terliur sgt..nk mkn sebukus sorg tkut juga..

boleh je sis. tapi seeloknya jangan makan kosong. tambah lah sayur2, protein sekali.

7mo ago

takpe awal2 ni mmg belum ada selera makan benda lain kan. mana yg boleh nak makan tu, makan je. cuma kita cuba alter bagi dia lebih sihat. paling senang sediakan sayur2 boleh buat ulam macam timun ke. kalau saya buat maggi suka letak kobis, nanti rasa kobis tu manis2, sedap. saya sekarang pun duk makan nugget je sebab tu yg selera. buat sandwich letak timun, salad

mengidam tu takat sekali makan bolehla. jgn amalkan sbb tak bagus.

Boleh jee awak