makan mee segera

Dlm usia kandungan 29 weeks ni...selamat ka makan mee segera?

12 Balas

Boleh sis, makan sikit dan jangan kerap. Kalau boleh, mee tu rebus 2 kali. Contoh kalau mee segera kari, 1st rebus dan buang air. 2nd tambah air lain, baru letak perencah. Tu tips nak buang lilin pada Maggi. Kalau tambah degan telur dan sayur sayuran lagi bagus. At least, ada juga khasiat tambahan dalam maggi tu. Perencah tu pula kalau boleh jangan letak semua. Nak kurangkan pengambilan msg

Cy mengidam maggi goreng sedap pembungkus putih dari 30w sehingga brsalin..tp msti cmpur dgn lada n limau🤣mkn dgn nasi jg berselera sngt..tp syukur baby x da mslh apa2 n x kena kuning🤣bahaya sngt selera cy msa preg tu😅

sy dri mula hamil...smpi nk masuk tris 2 sis nkmkn magie kari letak telor dan cili api...nasi xboleh masuk...tu je lh yg sy mkn tmbh buah²...skrg dh tris ke 2 baru ade selera mkn nasi

saya makan je walaupun masa trimester satu. tapi tak berapa kerap. bila teringin je. sama dengan sushi.

mkn berpada sbb semua tu byk msg .. x elok utk kndungan .. sy 1st trimester mkn da .. 😅

sy pun mkn Maggie gak .. tp x kerap la , tringin jeh br mkn

Sy pun 29 weeks, baru je smlm makan maggi 😁

xelok ka?hmm saya siap stock x sngga lagi mggi

Boleh jer sis😊Cuma jangan terlalu kerap

boleh tapi jgn kerap..