Mengidam makanan?

Mengidam bagi wanita hamil pada usia kandungan keberapa selalunya?

23 Balas

msa 1st trim byk ngidam...smpai 4-5 bln jgk. ada mengidm nk megi belut...pdhal sblom2 preggy xpnh pon mkn megi blut. sbb preggy jd nak jgk...layankan aje sis

Kalau boleh x nak ada rasa mengidam, dia punya sedihnya bila tak dapat..sekali je sy rasa mcmtu.. Lpstu terus ubah mindset ada rezeki ada, xada pun takpe..

sye x mngandung pun mngidam mcm mne tu?? hahahaha tyme preggy xde pun mngidam beria, lebih pada teringin je.. mknn pun mudah cari/memg slalu mkn..

Xsmua mengidam kot.. saya ni xprnah lagi mengidam nak mkan.. just trasa nak mkan tu ade la kalau ade Alhamdulillah kalau xde no problem🤣heheheh

saya dah hujung trimester tapi tak pernah mengidam apa2 just teringin nak makan ja 😂 teringin juga nak rasa mengidam tu mcm mna 🤣

sepanjang mengandung sy rasa tak mengidam pun cuma rasa nak makan tapi xdapat makan pun xpe haa macam tu je 😅

i trimester kedua yang mengidam lain maciam , yg ketiga ni taktau lah sbb otw ketiga ni rasa lesuuu je , makan pun malas 😂

i masa tu taktau tengah pregnant, maybe around 10weeks. i sampai teriak teriak sebab nak ayam top global tu 😂😂

sy lepas check upt naik double line, tk sampai seminit terus mengidam😂 sblumtu tkde mngidam apa2

Tak specific sbb tak semua org akn mngidam. Ada yg teringin biasa je Tak dpt tak kisah