Cegah Rambut Gugur

"Mengapa ibu² lepas bersalin mengalami keguguran rambut yg bnyk ye...???ada x cara atau petua untk mngatasinya....???"

6 Balas

Saya start dari sebelum bersalin, kerapkan sapu minyak buah keras.. Walaupun rambut gugur anak rambut sangat cepat naik & lebat. Rambut gugur pun tak lama sebulan dua je, pastu dah stop

5y ago

Owh yeke...terima kasih...nnti sya cuba ye..🙂

ada berkait dgn hormon. sy pun byk jgak rmbut gugur sejak baby 4 bulan. ikhtiar guna daun bunga raya dan minyak buah keras utk rmbut tumbuh balik.

5y ago

Tu larh bnyk sgt² gugur...smpai kdang tu stress tgok rambut gugur dgn bnyk x kira larh sikat rambut atau tdk mesti ade jer gugur merata²...ape² pon terima kasih ye di atas petua dan cara yg dikongsi...nnti sya cuba..."☺

Kena up pengambilan nutrisi,ambil makanan tambahan (suplemen) terutamanya Zink & Vitamin B. 😄

5y ago

Betul..

Sama la lepas ja bersalin habis berguguran rmbt. Tp selepas 6 bulan rambut akan kembali normal .

5y ago

"Lepas bersalin xbnyk sgt rambut sya gugur...baby msok jer 6 bln ha masa tu bnyk sgt rambut gugur...dh xtau nk bt mcm mna dh.."☺

try different syampoo? tapi saya lepas setahun baru ok sikit.

5y ago

"Dh cuba mcm² syampu dh pon tpi tetap sama...nie baby msok 6 bln lgi bnyk rambut sya gugur....nk potong pendek syg plak...sbb suka rambut pnjng...."☺

Kerana hormon atau baby main air liur.

5y ago

"Hihihihi nk bt mcm mna xblh nk elak larh klau ank main air liur...kita kata jgn pon die main jgk...bkn tau ape...sabar jela..."😂