boleh ke minum Air Tebu

Mengandung 19minggu boleh minum air Tebu ke..

6 Balas

Kalau bole elakkan ya.. memang org ckp ikut bdn masing2 . Tapi kita sndiri tataw bdn kita mcm mana. So better jgn. Kazen sy gugur sbb minum air tebu.

5y ago

Okayy. Sy just bgtaw apa yg doc ckp kat kazen sy. Tapi kalau betul air tebu tak bersalah hehe. Bole je minum. 🙂

Keguguran bkn disebabkan mknn atau minuman.. please educate ourselves ladies

5y ago

yup betul..Dr. Imelda balchin dah banyak kali terangkan..Usus kita xder link dgn rahim.

air tebu sifat tajam mcm nenas. tp atas bdn masing2 blh minum ke x.

Better elakkan lah sis risau saya

boleh yg tanpa gula tambahan.

5y ago

😂itu penting membaca..selalu lah follow fb doktor O&G.. Air kelapa ke air tebu ke, nenas ke..semua boleh makan..TAPI tanpa campuran gula tambahan. makan minum dgn kuantiti sedikit dan seimbang..punca sakit perut sbb minum air tebu tuh minum berlebihan je. Yang jahat skang ni GULA. Sanggup tak dorang nk tinggal kan gula tuh😌

Boleh.. Tpi cuba elakkan yg tambah gula dlm air tebu tu. Kdg2 ada penjual simpan gula kan. So perlu hati2 kandungan gula yg kita ambik

5y ago

yup..betul..air tebu x bersalah..yg salah gula😂