Maternity/pregnancy pillow, membantu tak?

Membantu ke tak benda ni? ? Bila hampir ke usia 4 bulan kandungan, makin trasa back pain & tak selesa tido. Rasa nak beli je. ?

Maternity/pregnancy pillow, membantu tak?
18 Balas

Sy pakai yg u pillow dr awal pregnancy dh beli, skrg dh msuk 2nd trimester msih guna kan, tidur selesa dpt kepit kiri kanan itu pn husb ltak lg bntal blkg bdan bg penghadang lg selesa hehhe almklum first prgnant. Sy beli bntal dkt shoppe je murah skt mse walk in kedai baby harga mahal dkt 150 lebih, cume dkt shoppe npis skt, husb beli bntal kekabu dkt luar die tmbah isi dkt pillow ni mampat n padat bru slesa. Sgt recommend sbb best mcn tidur dlm sarang bak kata husb hahaha

5y ago

Hahaha sarang eh. 😆😂 Thanks dear sy pun nak beli yg u shape je. 💙

Sangat membantu. Dari awal2 kehamilan sy dah guna sbb duk sakit belakang. Alhamdulillah, lena tidur lepas beli benda alah ni. Tapi sebelum beli make sure dah survey dulu jenis material yg ada. Sy beli dekat baby expo. Masa survey tu ada jenis kekabu, kapas, dan polister. Kalau jenis takleh tidur atas bantal kekabu, better beli yg polister. Sy beli yg polister sebab kalau yg kekabu keras sangat, yg kapas pulak mudah penyek.

5y ago

Thanks dear. Sangat membantu penerangan awak! 🌹💕😄

pada saya membantu,sepanjang mengandung ,la ni dh 8bulan lebih, tdo masih lena dan kurang sakit belakang dan pinggang..suami pon tumpang peluk sekali 😂😂 saya beli yang u shape je beli kat shopee, xsampai seratus. kalau tak beli pon boleh je guna byk bantal letak kat belakang dan kepit antara lutut ke lutut.. rasa selesa

5y ago

Ye TQ syg.💙🌹 Sy pon nak beli yg U shape je. Haha nak jugak husband pun eh? 😅😂

Membantu lah jgk... Sy pun mula beli bantal ni mse bln ke5 rsnya. Ok lah dpt support pinggang & perut bila makin membesar. Smpi skrng msih gunakan... Tp sblm beli kna survey tgk jnis material dlm die. Klu keras sgt pun tk sdp jgk...

5y ago

TQ dear. You beli dekat mana? & brand ape? 💕

Dh beli masa 1st trimester haritu, tp alah bau pulak.. So smp skg tak penah guna.. Husband try guna haritu, bangun je pagi, tangan dua2 kebas 😂sebabnya dia tido telentang atas bantal tu 😂

5y ago

Jahahahaha 😂😂 klakar betol. Sampai terlentang eh. Nikmat sangat kot. Oh yeke ada bau, mungkin pembawakan baby awak tu. Dia alah dengan bau. Btw TQ dear your feedback. 💕

Sangat membantu,sya guna dr first trimester lg.skrg dh msk second trimester setakat ni selesa.sbb blh cover perut dan kedudukan kaki ckp selesa..

5y ago

😍👍👍

Mbantu sgt sbb slalu sakit blakang and susah tdo. Tp sy pkai U-shape je sbb husband yg belikan ☺

5y ago

Aaamiinnn3 ya Allah. Terima kasih atas doa2nya. Semoga segala kebaikan doa2 ni berbalik pula kepada awak dear 😊🌹 Aamiinnn.

Sy guna bantal nie..tpi yg u shape lar..klu xda pun,letak bantal keliling kita..jdi selesa skit

Membantu sgt2. Sy mmg lena tido dgn bantal ni kadang2 bantal ni hilang husband curi pakai jugak

5y ago

Hahaha yeke. Lawak 😂 boleh berebut pulak eh. Trima kasih atas feedback awak ye! 🤗❤

Banyak kali dh bagi hint kt husband nak bantal ni haha dia buat tataw je 😤😤😒

5y ago

Dah scroll bersama2 tapi tak yakin haha. Sbb takut dpt yg terlalu lembek ke keras haha.