Mulut rasa kelat dan payau

Memang normal ke di awal kehamilan ni mulut rasa payau , kelat dan rasa tak tau nk makan apa . Lepas makan ja berangin ja dan rasa nk muntah .

9 Balas

Normal sis.. sy smpai tgh tido pon boleh terjaga sbb nk muntah 😭😭 hari2 fikir nk mkn ape arini sbb perut lapa tp tekak xboleh terima 😖

Sama la sis.. 8 weeks dah tp mulut still rasa payau kelat walau dah makan benda manis ttp rasa kelat jugak.

saya dah 5 bulan pun still rasa payau je mulut... air liur pun banyak... nak kurangkan saya makan asam je..

normal ... sy smpai bekalkan gula2 dan asam .. sbb rase payau nk muntah dan air liur rase banyak ..

saya ni mkn ke xmkn ke mnth tu kdg2 smpai rsa pahit rsa payau kt tekak.. smpai xlrt nk mnth la

sy mkn aiskrim kurang skit kelat..

normal tu tmbh lgi kalau baru2

sangat2 normal klu baru2

smalh sis...