Emosi Terganggu

Memang kalau pregnant emosi akan terganggu ye ? Sikit2 nak nangis... Hmmm 😓

22 Balas

Rata2 memang begitu, Saya suami pergi kerja pun nak nangis, nasib ofis dekat dgn rumah, mmg kalau brkfast makan tgh hri dia sllu balik, emo betul rasa, kdg tngk suami tido pun nangis. hehe Saya kalau kdg suami gurau pun nk nangiss. hahaha smpai suami kata tak nak ckap apa laa😅. Tapi hari tu ja la, kndungan sya bertahan 3 bulan je, ni sya tengah pantang gugur. Dah gugur rasa emosi pun kdg keja nk nangis je, kdg rasa bersalah sbb gugur ni apa la, macam2 dalam kepala otak, duk pikir pulak. Nasib mak n hsbnd sllu pesan jgn layan sngt perasaan tuu. Ni sya berpantang di rmh mak, kdg rindu kat suami pun rasa nk nangis😅😅. Alahaii

Betul, saya ni kerap menangis, tak memasal menitik air mata. Lepastu cepat marah. Haritu husband terhabiskan nasi lemak, saya menangis sampai husband rasa serba salah 😂

Normal sis. Sedangkan tak pregnant pun emosi sensitif, kalau pregnant memang double triple sensitif. Takpe, kalau rasa nak nangis tu. Awak nangis je sis 😅

Sis cuba kontrol ye.. Jgn kerap nangis.. Pengalaman sy.. Bila kerap nangis atau merajuk.. Baby kluar asyik nangis je.. Nk kna ngadap dia jer😂

Saya baru je menangis petang tadi sebab burger yang saya beli tu rasa masin. Sebenarnya tak pun. Lidah saya yang bertukar rasa. Husband layankan je 😂

Nangis takpe la sis, sy sejak pregnant ni klu boleh, nak tengok laki depan mata sj n cepat btul naik angin.. #2ndpregnancy

Normal. Tapi seeloknya kurangkan. Takut baby ikut perangai kita masa ngandungkan dia.. huhu

normal sis.. sya kdg pndi emosi sndiri. kesian husband layan perangai org pregnant 😂

sama. saya nangis tetiba sebab pjj lagi la sedih nak. cry cry everyday 😂😂😂

normal, tapi sedaya upaya cuba kawal emosi bg mengelakkan sebarang kemudaratan