emosi terganggu

kalau kita selalu menangis akan effect pada baby ke?#pleasehelp #firstbaby #bantusharing #ingintahu

12 Balas

sy lak kelakar smlm lps scan kk konon g lar klinik gg kerajaan mmg lama lar tggu tp yg sy xleh than no sy x naik2 tp org yg dtg kemudian tu naik no ngan perut lapar cuma mkn biskut je baby dlm perut duk tendang2 dkt situ jgk menangis nsib ade sowg mkcik die baik hati bg kurma dgn air skit mmg lau x sbb nk tmpal gg dpn mmg x lar nk msuk mse tu keuangan pon x bpe nk ade nk g klinik gg swasta

ya betul. adik saya selalu nngis masa preggy,skrg anak dia pun suka emo🤣 tp mmg tgh preggy jd agak sensitive. sy tgh susah skrg tp sy tak pernah citer kt sesape inc family. tapi naluri mak tu kuat, dia tgk je dh tau. nk jdkan citer td mak hulur la duit auto menitik air mata.. sedih sbb sepatutnya sy yg bg mak duit tp ni jd sebaliknya pulak

mmg akan effect,bila kite tgh emosi & menangis baby dlm pwot mst bergerak²...bile ank da kua,dia kuat sentap & cepat koyak bile kne tegur,tp ank memahami betol kalau mamanye menangis sbb mamanyepon kuat sentap jgk,cepat² ank lapkan air mata mamanye T-T,ank lebih memahami yg kite ni penat & tak ckup rehat..

Mungkin juga. Tapi ikut pengalaman saya. ngandung anak first, saya selalu stress nangis. bila lahir anak selalu nangis je smpai 6 bulan baru ok sikit. ngandung kedua saya takde stress sgt dan happy je. lahir anak kedua senang jaga elok je baik tak nangis sangat hehe

betol tu..baby PON ikut juga dalam tu..apa yg kita rasa Dya rasa tu...tapi bikin takut 😅...Klau habis bsalin Dya nangis terus..sbb dlu mama Dya kuat nangis..boleh juga nangis Klau drumah..Klau dhospital aduhhh😬...sush kita mahu rehat

sy rasa yaa . sbb time sy mgandung sy kuat trasa and ngis . mcm effect skrg baby sy kuat ngis 😅 tak tau lah mitos atau x

2y ago

xtahu la klau orang lain, tapi kalau saya waktu ngandung ritu kalau rasa sentap nanges terus, anak pn ngikut gtu😅. masa emosi hamil ni gtu ah, swing abes. kalau tengok anak skrang emosi happy mudah trhibur, mudah nanges, sebijik time ngandung rtu

ramai kata bole jd kn baby autism . Elakkan beremosi masa pregnant

Bagi kandungan stress

Blh jdi juga