PENAT SANGAT 1st TRIMESTER

Memang first trimester ni penat sangat ke lemah gila takda selera makan. Takda tenaga. Asik nak rehat baring je. Duduk lama lama pun rasa penat. Memang macam ni ke pengalaman mommies? Cuba share 💙 memang normal kan? Sebab tasha masih awal lagi #1stimemom #firstbaby #pregnancy #advicepls #theasianparentph #bantusharing #sharingiscaring

11 Balas

Rasanya normal tp x smua ibu2 mcm tu.. Tp tuk saya yes... Masuk 7 weeks, mabuk sebelah malam sampai x boleh nk tidor.. Bila pagi, jd penat sgt2.. Letih.. Mmg sy 1st trimester banyak tido and baring je.. Mkn pon x lalu, minum milo je, tu pon kluar balik.. Biar la org nk kata apa.. Yg penting kita jaga diri kita and baby dlm kandungan.. Cukup kan rehat sis.. Jgn paksa diri tau klu penat sgt..

4y ago

Faham sangat rasa tu walaupun saya awal lg. Tp dah rasa mcm mcm dah. Badan tak sedap je rasa itu tak ok ini tak ok. Baik thank you sis 💙🤗