sembelit

Mcmna mamy atasi masalah sembelit masa preggy? plss share

2 Balas

Sy mmg sjenis ssh btol nk berak, tp 2 3ari nihh sy asik makan buah naga je.. 2 3ari nihhh mmg berak ari2, bkn berak yg mcm sakit perot tu tw..Legaa nyaa dpt membuang hihii.. sy rasa buah naga laa buat sy sng berak, cuba sis mkn buah naga, kot2 mcm sy boleh berak, hihihi.. Lgipun buah naga org kata bagus utk naik kan hb..

5y ago

mmg gitu sis.. anak sy masa baby mkn puri naga,najis warna purple juga.. biji2 naga pon ada skli . aritu tgok org post kt fb,anak dia tlampau byk mkn buah naga,kencing warna merah mcm darah tp x pekat. tp npk la warna merah.. rupanya kesan mkn buah naga. ok sis. tqq ye.

Banyakkan minum air masak dan makan buah serta sayur hijau. Kalau tak nanti bole jadi buasir.

5y ago

itu laa sis.. kurg slera makan preggy ni,pulak pjj dgn husband. tgu husband balik la baru dpt g blnja ,beli buah semua.. kurg mkn sayur n buah punca jd gini ,Allah. seksa sgt rasa skrg nii. 😖