Tambah Susu Badan

Mcmane ye cara nak tambahkan susu badan, bila di pam 2oz pun tak sampai anak pun tak kenyang. Ibu ibu ada tips tak?

8 Balas

Try and error setiap makanan sis. Kalau saya, minum teh ais suhu meriah😂 Makan durian pun susu meriah tapi anak naik ruam-ruam so terpaksa stop walaupun mama nya kecur air liur. Makanan biasa yang selalu boleh tambahkan susu badan sis boleh cuba goji berry & lobak putih ☺️

bg sy la..kunci utame ialah jgn stress..cube positifkan minda..lihat perkare yg anda suke like pic baby anda yg br lhir sampai skrg..faktor tambahn lain bnyk mkn sayur hijau dan air kosong..mintak tolong husband buat urutan sbb kdg2 sntihan suami tu boleh dtgkan ketenangan..cube lah

Sebelum tu nk tanya,umur baby berapa hari? Klu still dlm pantang don't worry,susu still ada cukup untuk baby. Pengeluaran susu ikut umur baby. Susu ibu cepat hadam,sbb tu di sarankan susukan anak setiap 2-jam. Di galakkan juga amalkn pemakanan sihat,untuk ibu dan baby.

If pemakanan, minum kerap air suam. Boleh try buat air longan kering (sei sei ada jual). Makan lobak putih, kurma + susu. Buat urutan breast. Buat power pumping if u pam susu, try refer pic. Yang penting, jangan stress.

kalau saya minum anmum lacta . minum air suam makan sup hari2 .. penting mind set kita tkle stress kena happy je sentiasa bila kita stress susu badan pun akan drop juga ...

Saya minum susu kurma lazz je..dri preggy..alhmdllah susu bnykk smpai skrg anak dh 2y2m dh..still ada susu..bagus jga susu kurma lazz ni..ank lahir kuning xtggi..

4y ago

Xhanyir. Rasa pun x strong. mild milk taste.

Anmum lacta, momma or kat shopee cuba sis search milk booster mmg byk

Ank umur brapa?