Untuk menambah susu ibu

Mcm2..dah cara untuk nambah susu ibu semua tak jadi..air susu saya sikit je..kasian baby.

2 Balas

dari pngalaman sy sendiri. boleh bf 3 3 anak sy smpai ank 2 tahun.. kerap susukan anak & pam setiap 2 or 3 jam sekali. ( sebelah ank menyusu sebelah pam. klau ank x susu dua2 belah sy pam yg penting ade pengeluaran susu setiap 3jam). banyakkn mnm air suam sekurang²nya 3liter sehari. mkn mknan yg berkhasiat lebihkan sayur²an & buah²an tiap hari. yg paling penting jgn stress or letih. (sbb penah stress bile pam nk dptkan 5oz susah betul klau x 8@10oz boleh dpt sekali pam.).

sis boleh buat power pumping. cara boleh google. pengambilan makanan berkhasiat juga membantu.kerapkan skin to skin dgn baby. naikkan mood bg happy. insyallah akan membantu susu meningkat. Kerap/jaga waktu pump every 2@3 hours sis boleh try Innate Lactea, milkbooster campuran kurma merah, longan, barli. insyallah kalau serasi dpt menambahkan susu badan dan mnjadikan susu pekat. boleh whatsapp sy jika berminat 0109268238 - Myra

3y ago

rm 59 sis. postage rm7. sis berminat? 🥰