bezakan batuk atau tersedak susu/air liur bagi baby 3

Mcm na bezakan batuk atau tersedak airliur/susu bagi bayi umur 3bulan?saya risau jika kemungkinan anak sy batuk tp sy x tau. Dia babh yg menghisap ibu jari utk tido.Setiap kali nak tido dia mesti menangis tahan mata dan mengeliat2 sambil memasukkan genggaman kedlm mulut wlpun dia mengantuk. Sy terpksa memaksanya untuk tido utk elakkn drpd merengek2. Seblum ni apabila dia tido, sy susukan dia, lps susu dan burpkan dia, dia akan terus tido skrg ni dia akan buka mata sebesar2nya, agak mencabar utk tidokan dia semula. Apa pendapat ibu2.

4 Balas

Saya tak selalu burp kan anak saya sebab selalunya lepas menyusu dia terus tidur , tak sempat nak bagi sendawa . Tapi anak saya dia senang burp , sampai ni dah 7 bulan pun selalu burp sendiri . Kadang kalau lekapan kita sempurna and baby hisap dengan betul , tak de udara masuk masa baby menyusu so baby memang takkan burp .

hi ibu2 semua.. kalau jenis bayi yang senang tersedak air liur atau susu dan sering terjadi.. buat saya rasa takut sebab tak tahu nak atasi bila terjadi.. ibu2 ada apa2 cara tak untuk bayi tersedak supaya tidak tersedak..

sendawakan dia tak lepas susu?

Ok tq