baby kuning

mcm mne nk bt utk kurangkan kuning bby

4 Balas

salah 1 cara slain drpd bg susu dgn kerap, mndikan baby dgn herba sensei cina. sis blh pegi beli dkt kedai ubt cina murah je. ckp nk daun herba untk kuning baby. anak2 sye xlama dlm 3-4hari je dh discharge dr kuning.

Kena banyakkan bagi dia minum susu. Setiap 2 jam kejut minum. Tak kisah lah susu badan/formula. Bila dia berak/kencing tu dia keluarkan kuning tu. Boleh try tips mandikan dgn air rebusan daun dukung anak/inai juga.

jgn mndi dgn sabun semntara mndi kosong shja .. klau bolh bg susu fm 2jam skli bg dia byk berak n kencing . bolh try lactogen

Susu. Pastikan baby cukup minum susu. Kalau susu badan awak tak cukup, tolong topup dgn formula.