Berat badan baby jaundice

Mcm mne nak tambah berat badan baby jaundice? Baby sye kena admitted. Jaundice tgh turun tpi berat badan pun turun. Berak pun tak banyak & warna hijau 😞

1 Balas

yang boleh tambah berat badan baby adalah penyusuan dengan kerap lagi2 pada waktu malam. mmg jadi burung hantu lah kejap sbb nak susukan baby waktu malam dan sekerap mungkin. tapi doktor ada bgth, berat baby akan menurun sedikit utk seminggu awal tu. jgn risau dan jgn stress. baby pasti bg kerjasama.