Prolonged jaundice day 24

Hi mcm mne kita nk tau kuning baby dah tkde ya 😀. Sbb dr kata dh tkya check kuning dah sbb results darah dan urine semua normal . Latest untuk kelmarin punya test 101 bila kita nak tau kuning dia betul2 tkde sbb saya nk makan bawang putih .

3 Balas

Hi. Bawang putih okay mommy. Selain tu yang nurse cakap tak boleh hold dulu termasuk jamu. Kena perhatikan bila kita tekan kat kulit anak makin hilang kuning tu. Dah okay lah tu kuning nya. Tengok anak pun kurang sedikit kekerapan tidur compare masa kena kuning.

Bawang putih okay sis . Boleh makan . Sambil tu mandikan baby dgn air sirap serta air badak . Atau air garam . Longgarkan pakaian atau bedung bila kena jumpa doktor atau amik darah .

Makan bawang putih xda masalah mummy... Halia je jangan. 101 ok dh tu.. Ada penurunan..pagi2 tryla jemur dlm 5 minit dgn baby..bawa keluar jalan2 ke.. Luar ruma shj