susah tidur

Mcm mna nk tidurkn ank yg jnis sush sgt nk tidur?? Lpas 2 mngamuk..jenis menahan mata nk tidur.bby 1bulan++

9 Balas

Sis yg pertama sekali sabar ya..jgn stress.. ank sy pernah mcm.ni..sy bawa jmpa dr dan dr ckp baby kuat nangis bila lahir ni seolah olah dia mcm x boleh nk terima lg persekitaran baru..sbb dia dh selesa dlm rahim kita..jd dia take time.. dr ckp mcm kita la sedap2 tdo tiba2 terjga dduk dlm hutan..tak ke kita kalut nk nangis bagai.. dan kalau ikut org dlu2 plk mgkin masa pregnant kita ada ckp apa2 atau ada tragedi apa2..yg ni sy kurg percaya tp smpai la satu hari ank sy nangis kuat x tdo sehari suntuk sy bawa dia pergi jmpa sorg bidan ni..dan bidan tu ckp mgkin suami sy ada terlanggar binatang ke apa..kebetulan msa sy pregnant mmg suami sy ada terlanggar kucing..jd bidan tu buatkan minyam utk disapu kat baby..seiring dgn usia dia nangis2 tu pn makin kurg sis..alhamdulillah..

5y ago

Tq sis

Anak saya juga jenis tahan mata. Kadang2 bila dah terlelap dia cepat2 beliakkan mata bangun lepas tu nangis2. Macam2 saya cuba, tukar pempes baru, dodoi2, belek2 kot2 kena gigit nyamuk ke semut, sapu minyak yuyee.. sekarang dah 7 month dia still tahan mata. Bila dia nak tido saya make sure saya jauh dari anak2 yg lain dan dalam suasana yg senyap. Bunyi sikit hatta bunyi suara abang kakak dia berborak diluar bilik pun terus dia bangun toleh ke pintu. Then dia bangun nak pi luar join venture ngan abang kakak dia 😂 sabar banyak2 mommy.

5y ago

Betul..telinga tajam sgt ni.bunyi pen jatuh pon bulat trus mata😭

Baby ni ada beberape keadaan.. Masa dia lapar..dia kebasahan/berak.. Dan dia perlukan pelukan ibu dia.. Sebelum ni..baby xtau siang or malam.. Yg dia tahu..dlm perut dia sentiasa kenyang.. So..cara nak tahu dia lapar dgn tangisan jer.. Check pampes kalau2 kebocoran..baby akan x selesa..

Sabar mommy.. smpai ank kita bolei brckp kita kena teka ap dia nak. Knapa dia ngis. Memang stress.. klau pmpers ok. Susu da mnum. Ank sy 8bulan skrg 2.30am bngun ajak main.. huhu.. anak memgamuk mgkin ada gangguan yg kita xnmpak..

5y ago

😭😭😭since lahir dye mcmni..guess dye mcm kne kolik je.cri2 sma

https://youtu.be/ZDoCyQWDFLs Sis dgr kn doa ni pada anak. InsyaAllah anak tdo lena. Saya amalkan ni pada anak saya. Alhamdulillah. Mama nya tak burnout lagi.

Cam anak saya dlu smpai naik stress saya.. Sya dukung smbil popo dia n ckp2 dgn dia spya x mgamuk.. mmg awal2 bulan penat nti mask 3 bulan ok sdh sabar ja la

5y ago

Huhuhu..mmng jadi stress..sabar je la😭tq sis

Sama mcm anak saya.. awak kena sabar dan layan kan je kerenah nya. Lama2 dia akan okay.. anak saya alhamdulillah makin meningkat umur mkin ok..

5y ago

Yeke..knpe blh jdi mcm 2 ye😌

bg dia susu...t dia kenyang tdo dia...tak pun dia nak ngempeng kot sampai tdo

Dua2 buat..puas pujuk.ltak dlm buai lg.kdng rse nk trjun kolam je😭