Cara mengatur jadual tidur bayi

Hi moms, nk tnya.. mcm mna eh nk aturkn jadual tidur bayi 1 bulan lebih? Sbb bby sy mcm kuat tidur.. tidur 2 jam bgun utk mnyusu.. lpas tu dalam 30 minit klau x da bg mandi, dia akn tidur balik. Mcm susah sgt nk buka mata bgun aktifkan diri. Pnah bawa bmain, tp meragam pulak nk tidur.

1 Balas

baby 0-3 bulan mmg kbykn masa mmg tidur (17jam). nk kata bmain tu, susah nk kata, ada hari boleh, ada hari xblh. tp mostly waktu bby celik tu either menyusu dan mandi. waktu tummy time masa lps mndi sahaja.

8mo ago

biasa je tu. nk ajar tummy time pun mkn masa. ada hari bby ok, ada hari bby meragam. xperlu push bby ok. xdpt buat hari2, buat 3 hari sekali, dlm beberapa saat pun dh ok. nanti bby dh selesa, blh buat lama sikit..