Sembelit atau ketakcernaan? Hwelp

Mcm mna nak atasi masalah sembelit atau ketakcernaan ni?Taktau lah tapi asyik ke tandas je. Berak cair (maaf tidak selesa sikit) tapi sikit. Lepastu hilang rasa sakit perut. Baru keluar tandas perut memulas lagi. Taktahan asyik ke tandas je. Tapi melepas nya sikit je kadang takde pun😵‍💫 nak kata makan tak okey, rasanya okey je sebelum ni. 2 minggu dh mcmni🤒 ponat den😭

4 Balas

kalau sembelit n perut aada rse x selesa boleh try amalkan produk HPA spriluna n tuju angin... insya allah amalkan makan ni lancar pencernaan,hari2 nak makan apa pun xkisah sebab hari2 akan membuang ,dont worry selamat utk baby dlm kandungan,saya dah amalkan dr anak first smpai sekarang alhamdulillah😘🥰

1y ago

welc😘😘

Klu berak cair tu mcm kena cirit birit je. Saya penah kena, pgi klinik doc ckp cirit birit sbb food poisoning. Awak Ada pgi jumpa doc tk? Sbb 2 minggu tu lama sgt tu tahan sakit 🥴

itu laa😅😅 alhmdulillah dh ok dh skrg. mungkin betul la kena food poison🤕

itu food poisoning