Cara mkn Ubat 4 sekawan

Mcm mna cara mkn ubat 4 sekawan dari kkia ni ya ..telan sekali 4biji ke cane?

Cara mkn Ubat 4 sekawan
4 Balas

sy mkn ubat ferrus tu sebaik je bangun tido.. sbb nk jarakkan 2 jam sblom mkn.. sblom ni misi suh mkn stgh jam je sblom mkn tp hb sy makin low.. vit b & folid acid tu sy telan 1 1 lepas sarapan.. vit c tu kena hisap/gigit tp yg stok baru ni masam xsedap.. klau dulu punya sedap gak hisap2 sbb manis

spnjg sy pregnant ubat ini la sy mkn. so far ok. Hb cantik. ubat tmbh darah sy mkn sblm lunch.. ubat yg 3 tu pula folic acid, b complex dn vit C sy mkn lepas mkn mlm, sblm tidur.. sy telan satu2.. sb vit C tu hisap2 je mkn mcm gula2.

Saya tak telan sekali 4 biji bole tercekik wooo. Saya makan sebiji2 tapi waktu yg sama. 2 jam selepas atau sebelum makan.

Ikut keselesaan Kalau takut tercekik boleh makan satu2 Kalau okay boleh ja masukkan sekali semua

4w ago

1 je kena mkn time perut kosong.. yg tambah darah tu.. lg 3 xkisah nk mkn perut kosong ke lepas mkn