Cara simpan stok susu

Sy dh hri ke 22 brsalin czer susu klau pam dpt 1 onz lbh je pastu bby dh ngis nk susu setiap sejam jdi xblh nk simpn stok Tlg sy mcm mn cr nk pam n simpn stok peninggg

2 Balas

cuba buat tandem pumping. sebelah baby menyusu sebelah lagi awak pam. xpe dapat sikit boleh simpan. jgn takut. yakin susu tu cukup utk baby awak. jgn stress okay. boleh buat marmet selepas baby menyusu dlm 2minit. hasil yg dpt xbyk. tp awak boleh simpan. awak boleh cmpur hasil sesi pertama dgn sesi kedua dlm storage yg sama. cuma pastikan both susu diletak pada suhu yg sama. baru cmpur

1y ago

of cos boleh awak. cuma sebelom awak campur kn tu pastikn sama suhu. sy bg contoh sesi pertama awak letak dkt chiller. kemudian utk sesi dua pon awak kena letak dkt chiller dulu. lepas tu baru cmpur okay☺️. most wc awak❤️

pada bulan pertama-kedua ni mmg agak susah nak simpan stok sbb baby akan kerap menyusu. kena cuba cari masa bila baby dah boleh tidur 2-3 jam atau lebih so boleh pam pada waktu tu. cuma kita la akan penat sikit

1y ago

tq