kencing kotor

mcm mana yer mengatasi kencing kotor masa prgnt 19week ni☹️?ade sesape pnh alami tak

1 Balas

Masa first pregnancy,saya selalu warded sbb kncing kotor. Second pregnancy dh tkde dah. Klau tknk kene kencing kotor,sis jgn tahan kencing. Klau rasa urge nk kencing tu,prgi je toilet. Banyakkan minum air kosong. Kurangkan minum manis. Lagi satu,lepas buang air kecil tu,basuh bersih2. Cuci semua celah2. Jgn cuci ala kadar je. Nnti dpt ubat,mkn ubat tu smpai habis tau.