Anak tak sah taraf

Mcm mana ye procedur buat surat beranak? Kalau belum nikah tapi nak ada maklumat bapa dlm ruangan maklumat bapa. Lps pantang baru nikah

9 Balas

Kalau x sis blh je letak nama anak trus ada nama bapa nya..even xde bin.. mcm ada sorg ank angkat bos sy... Dia letak nama anak tu ada nama bapa sebenarnya.. contoh bapanya khairul atau hazrul ke an.. dia letak la nama anak dia fakrulradzi hazrul ..tp mmg xde bin..nm shaja trus direct nm bapa sbnrnye..wlaupn ia ank luar nikah

4y ago

boleh ke?

Kalau skrg ni JPN ada bg option sama ada nak letak abdullah atau tidak. Tak letak bin/binti pun xpa. Tp kat bhgian bawah skali seblah kiri tu jpn akan letak seksyen entah apa yg menyatakan baby tu luar nikah..mklumat bapa boleh letak tp kena sign surat akuan dpan pesuruhjaya sumpah

kalau belum nikah mmg xbole dibinkan dengan bakal suami .. itu mmgg dah ditetapkan undng2 .. walaupun yg awak kawin tu mmg ayah kepada budak , sebab hanya kawin sebelom mengandungg sahaja dibenarkan berbinkan bapa .. kawin selepas dah keluar baby takbole binkan ayah dia☺️

Lepas nikah nnti bru boleh buat nak letak nama bapa dkt surat beranak. Tapi bin tetap Abdullah. Cuma maklumat bapa nnti jee ade nama si suami. TAPI dengan syarat, kena angkat sumpah.

4y ago

Ouhh yeke .. hmm .. tq awk

anak takboleh berbin atau binti kan nama ayah , so dia akan bagi nama2 yang boleh letak mcm abdullah , muhammad dan lain2

Kalau belum nikah. Detail bapa kosong. Yg ada cuma detail ibu. Mmg tak dpt nk ubah ape2

Kalau belum nikah memang x ada maklumat bahagian bapa ye. Buat surat beranak bawa buku pink.

Bole je jnji letk nma ayh tu nma2 ALLAH .. bole pilih..

umur berapa yunk