Masalah ibu

Mcm mana ye ibu nak hilangkan kencing kotor.. tips ke 😌 dtg kk asyik kena mrh .#ingintahu

32 Balas

minum air masak bnyak². jngn minum manis dn makan manis sllu. sy pun awal² prgnnt lepas minum air gula tu, sy sngkut gdm dan kecing kotor beberapa kali. last² sy langsung tak minum manis dan tak makan manis utk seminggu. kira macm cuci lah bgitu. sy lebih banyak minum air putih saja. alhamdulillah dh tak ada maslah kencing kotor

kerap minum air masak. elakkan minuman manis. kerap kencing. minum air barli kosong, kalau tak boleh telan boleh laa tambah kurma ke. pastuu jangan tahan kencing. masa nak kencing untuk check tu memula kene basuh bersih bersih bahagian bawah tu, pastu kencing sikit baru tadah bekas dan kencing banyak mana yg diperlukan.

1- amalkan air kosong 2- kurangkan minuman manis 3 - minum air bali takde gula 4 - tiap kali lps kencing, lap kering2 miss V tu. Jangan bagi area tu lembab atau basah. Biar sentiasa kering. Klau perlu pakai pad or panty liner, tukar selalu. Tp paling2 penting amalkan air masak bergelen2 pon xpe.

banyakkan minum air kosong..malam sebelum pergi kk minum barli..and sebelum nak ambik urine tu..cuci dulu miss v and kencing dulu sikit..lepastu baru tadah air kencing yang tengah2..innshaAllah okay🥰

saya hari tu kerap jugak kencing kotor..last2 saya kurangkan minum air manis dan banyakkan minum air barli dgn air masak...air manis saya minum jugak tapi jarang2..kalau terasa teringin baru saya minum

saya pun asyik sangkut. dua kali berturut turut. padahal takde pun gatal ke apa. kali ketiga nasib baik ok. saya minum air banyak banyak before pergi kk. pastu kencing lama sikit baru tadah 😂

masa nak pergi check up klinik..pgi tu mnum air bagi banyak2..agak2 sampai klinik test kencing jadi OK..sy selalu buat mcm ni..jadi..xda la result tubik kencing kotor..😇

pergi klinik puan nt akan beri sachet ural takpun pi farmasi mntak yg utk ibu mengandung punya ural.. dlm masa seminggu elok.. asalkan air kosong byk minum

masa nak tadah kencing tu. cuci bersih2 miss V, kencing sedikit then tadah air kencing pertengahan..sebabnya kencing pertama tadi kotor..(nasihatmisi)

air barli dan air masak amalkan .. kurangkan maniss .. miss v kena sentiasa bersih dan kering kan slps kncing ..