ekzema mkin teruk

mcm mana nak sembuh kn ni? bagi ubat frmasi/hospital ttp juga x sembuh.. sapu lotion cetaphil sama juga.. kasihan tgok baby.. tolong para ibu2 semua, ada tips tak nak smbuhkan 😭😭😭😭😭😭 # ##seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

ekzema mkin teruk
45 Balas

Sis.. Ank msh bf @ minum fm?kalau bf firstly ibu kne jaga pemakanan.pls avoid white sugar n gluten. Kalau minum fm mgkn x serasi. Kne tukar susu tp elakkn soy milk. Sbb boleh lg trigger eczema. Utk penggunaan krim ibu kne try n error sbb x semua krim sesuai dgn kulit ank. Baby sy dlu eczema teruk jugak. Pipi dia sampai luka merah n agk berair. Dkt celah pelipat lengan n blkg lutut, ats buku lali..pernah pakai cetaphil, hob, krim steroid tdm n etc tp sume x sesuai. Malahan Makin teruk. Lastly sy Cuba snowhitee losyen susu unta. Alhamdulillah serasi sgt n kulit ank Makin sembuh. Tp ape yg paling penting pemakanan yg plng utama kne jga dlu. Mgkn juga bole buat allergy test utk tahu ank alahan pd apa.