baby tendang

mcm mana nak rasa baby kita tendang ? how ? nak rasa yang dia tengah tendang ....

1 Balas

'Baby Kick' ni tak semestinya rs cm kna tendang tau..kdg2 rs cm ada denyut2 dr dlm perut..pastu kdg2 cm kna jentik2..ada tu cm satu bergerakan denyutan ni, konsisten je denyutan tu cm nadi..tp tu pn dikira sbg 'baby kick'..sy xingat bila sy start rs baby kick tp sy sedar yg rs denyut2 n jentik2 dlm perut ms kandungan dh 18 minggu keatas la😅anyway, enjoy your journey sis..sy dh masuk 36 weeks ni..bkn tendangan je dh rs..rs kena siku dia yg tajam dr dlm perut tu🤦‍♀️xtau nk kata sakit ke apa tp adoi la baby..ketat rs perut ni bila dia gerak😅

3y ago

Kalau yang sis explain kat atas ni kan, macam saya tetiba je rasa kick 3 kali serentak. Tu pon dikira kick jgk? Macam rasa kena tepuk pon ye