Baby tendang

Hi mommy, baby saya tendang waktu 20weeks, tapi sehari dua saya tak rasa dia tendang, gerak pun sikit2 je.. normal ke mommy semua ? Sekarang saya 22weeks masih lagi rasa kejap2 je baby tendang.. risau pun ada.

3 Balas

Normal. Start 28weeks kalau jarang tendang tu yg awak kena risau sbb time tu yang awak kena kira baby kick. Sekarang baby still boleh pusing2 lagi. Kalau risau, cuba makan benda manis/ minum air sejuk. Kena banyak minum air masak masa mengandung ni. You jalan2 ke. Nanti ada la baby tu kicking. Gosok2 perut cakap dgn baby

normal je sis...saya pun 23 weeks sekarang...tapi asalkan ad gerak2 dalam sehari tu..jngn lupa bykkan minum air masak...selalu bercakap n baby...pikir positive je k...setahu saya masuk 28 weeks nanti baru kerap2 tendang..

10mo ago

biasa mcm saya baby aktif malam..siang kurang

sama la ... gerak2 sikit2 jak... kadang risau jg la..