help me

Mcm mana nak naikkn berat bdn ye?? Dri first sampai 18week ni maintain je berat 75kg..risau jdinya berat tk naik2..nk mkn apa yg boleh naikkn lagi berat ni????? Dan normal ke belum rasa lgi gerakkn baby? Bnda ni jdi persoalan kt kepala slalu.. #fistbaby

1 Balas

Nanti baby besar berat sis akan slow2 bertambah. Jangan risau, awal2 ni berat baby masih gram. Berat naik mendadak pun tak elok, nanti kena repeat MGTT. Ye normal 18 weeks tak rasa pergerakan lagi. Bergantung pada orang. Ada yang kulit perut jenis nipis tu cepat je rasa.