tips bg anak setahun minumbair masak

mcm mana nak bg anak minum air msak bnyk ue , anak setahun sebulan bru strt susu botol 2 minggu tp xnak mnum air dah . baby jd sembelit . hrp ada mommy yg bg tips .

4 Balas

xpe sis..hari2 ajar ank minum air masak ..sentiase bwak botol air ke mne2..isi air masak..gune botol air yg menarik sikit🤭insyaallah lame2 ank akan terbiase..insyaallah

1y ago

sebelum ni dya mnum juga , tp bla strt susu botol trus dah kurng minum air .

cuba bagi air sejuk.

1y ago

emmm. dari segi pemakanan okay tak? sis boleh beri pelbagai buah yang banyak cecair, macam tembikai, oren dll atau makanan berkuah pun okay juga. pada masa yang sama tu keep on cuba tackle dia minum air kosong. kalau sis ada facebook, boleh join group Happy Baby Foods Malaysia. boleh minta advice admin dekat situ, mereka membantu juga.

Cuba bagi sikit² dulu

1y ago

baik sis , sy bg dya sikit2 selng2 lps mkn

try bg air sejuk

1y ago

dah bg , dya tolak . sy bg msa mkn selang seli kan ,mnum sikit2