sakit mata .

Mata belah kiri ank saya sakit , asyik2 tahi mata kluar bnyk smpai jdi kering dn dia ssah utk buka mata . Ada apa2 ubt atau cara yang brguna tak ?

5 Balas

Seeloknya.. rajin cuci mata dy dgn tuala yg brsih.. basahkan kain tu dgn air.. jgn guna tmpt yg dh lap mata tu.. guna bhgian lain yg xguna lg.. anak sy hritu sy just rjin cuci ja mata dy dgn air brsih dan kain yg brsih.. kerap basuh kain utk lap mata dy dari bertahi.. time dy tdur pun buat mcm tu... xda pula sy letakkan apa2 ubat sbb x berani.. nurse pun kata seeloknya rjin kan bersih mata dia. .

Titiskan air susu ibu ke mata anak.. saya buat cmtu kt anak saya sendiri.. tahi mata kluar tu sebab mata anak sis kering. So tahi mata tu bertindak sebagai pelembap. Kalau x silap la sebab saya pernah tnya dok masa bawa baby saya. Harap membantu..

Kerap bersih knn anak sy sehri je cm tu esok trui okkena rjn bersihkn

Sy dulu titiskan susu badan satu dua drop dekat mata baby.

5y ago

Dh titis .. Tpi still mcm tu lagi .

Check dgn doc ya