Kaki cramp

Masuk trimester ketiga ni kaki memang kerap cramp ehh ? Boleh kata tiap malam kena sakit dia tu ya Allah boleh nangis mengilai sampai kena panggil husband yang tengah lena tolong pegang kaki 🤣 Dan memang selalu ceri beri ke? risau plk sy 🥴

1 Balas

Ikut orang sis. Boleh cuba pakai stokin compression/ stokin ketat panjang ke lutut ataupun alas kaki dengan bantal tinggi. Sapu minyak angin bawah telapak kaki. Make sure kalsium intake setiap hari mencukupi. Untuk cirit birit tu boleh ikhtiar makan kurma dan buah tinggi vit c, banyakkan minum air.

2y ago

nanti sy cuba ye.. terima kasih ☺️